Therapieën

Bij j-kine kan je terecht voor een kinesitherapeutische behandeling of revalidatie voor jong en oud. 

Algemene revalidatie


De algemene revalidatie kan dienen voor een uitgebreid gamma aan indicaties en klachten van het bewegingsstelsel, dit zowel voor baby's, kinderen, volwassenen en ouderen. Deze klachten kunnen ontstaan zijn door pijn, problemen bij spieren en/of pezen, gewrichten of zenuwen of kunnen houdingsgebonden zijn. 


De behandeling kan bestaan uit een combinatie van manuele therapie, oefentherapie, (sport)taping of dry needling. Hierbij wordt in rekening gebracht dat elke klacht en elke persoon uniek is, waardoor de verhouding van deze behandelmogelijkheden er voor iedereen anders kan uitzien. Sportkinesitherapie


Binnen de sportkinesitherapie wordt er uitgebreider ingegaan op de sporter en zijn sport en staat niet enkel de oorspronkelijke blessure centraal. Het volledige lichaam wordt gebruikt en getraind. 


Na een blessure of overbelasting kan de sporter een fysieke achteruitgang hebben door het missen van trainingen en/of competities. Om zo snel mogelijk terug naar het oorspronkelijke niveau te gaan, dit zowel voor de recreatieve als de competitieve sporter, wordt er na de algemene revalidatie verder gewerkt op conditie, uithouding, kracht en core stability.


Deze therapie zal een progressief, sportspecifiek oefenprogramma bevatten, waardoor er op maat van de sporter gewerkt kan worden.


Blessurepreventie


Sporten gaat vaak gepaard met het ontwikkelen van blessures. Zowel de eigenschappen van de sport als de kenmerken van de sporter bepalen welke blessures en overbelastingen het meest voor komen binnen die bepaalde sport. Dankzij de kennis van deze eigenschappen en de daaraan gekoppelde blessures kan er een op maat gemaakt preventief oefenprogramma opgesteld worden. 


Bij de blessurepreventie wordt er een screening gemaakt op basis van de sporter en de uitgeoefende sport om op deze manier de persoonlijke eigenschappen en werkpunten in kaart te brengen. Door deze werkpunten te bekijken kan er een individueel oefenschema gemaakt worden.